Apabila Lazada nak masuk Tadika, pasti ramai ibu bapa, rakan-rakan, saudara-mara berminat untuk melihat bagaimana gelagat si kecil ini di hari lahirnya yang kelima. Adakah akan ada jualan murah yang mereka boleh beli dan beri kepadanya untuk dibawa ke sekolah?? atau adakah ada barang yang menarik harganya sehinggakan keluarga terdekat mahupun jauh tak akan melepaskan peluang untuk memilikinya??



Jadi, sempena hari kelahiran ke-5 Lazada, percayakah anda, Lazada yang kecil baru 5 tahun ni pun ada buat jualan sehingga 90% wei!! Jom kita terjah dan temuduga dengan Lazada dan apa yang ingin diperkatakan oleh Lazada sempena hari kelahirannya yang ke-lima

Pernah dengar Bukit Batu Putih atau Cape Rachado?

Bagi seorang hikers, atau pendaki, nama ini pasti tidak asing bagi mereka tapi bagi mereka yang baru berjinak dengan dunia bukit dan gunung, Bukit Batu Putih bolehla dijadikan sebagai salah satu tempat pendakian yang perlu anda pangkah dalam pilihan bukit yang ada di Semenanjung Malaysia bukan hanya kerana pemandangan yang cantik, tetapi jarak perjalanan ke puncak yang singkat. Senang kata, singkat tetapi cantik

Antara soalan yang akan anda tanya tak kisahla bagi mereka yang baru berjinak, dah lama berjinak atau baru nak pergi mendakinya, dimanakah Bukit Batu Putih?


Sponsor : Golden Screen Cinemas
Tarikh : 16 Januari 2017
Tayangan Sebenar : 19 Januari 2017
Lokasi : GSC MidValley
Genre : Thriller / Action
Rating : 3.5/5

Di mana ianya bermula, di situlah ianya akan berakhir jua

Kisahnya bermula dengan pengenalan bagaimana wabak T-Virus bermula dan siapa sebenarnya Alice, Red Queen, Dr. Isaac, Racoon City dan Umbrella Corp.

Bermula di White House, Alice yang terjaga mula mencari hala tuju sebenarnya dan babak dimulakan dengan sesi kejar-mengejar sebelum kebiasaanya Heroin tetap akan menang. Perjalanannya diberhentikan oleh The Red Queen yang memberinya tugas dalam menyelamatkan manusia sejagat dalam masa 48 jam.

Di perangkap oleh askar Umbrella Corp. dan akhirnya bertemu kembali dengan Dr. Isaac. Dr. Isaac asli atau tak itu akan berkembang dalam perjalanan cerita ini. Dalam usaha melepaskan diri dan mengejar masa, Alice berjaya meloloskan diri daripada Dr. Isaac dan bertemu semula dengan Claire dalam mempertahankan pertahanan terakhir manusia di Racoon City sebelum menghentam The Hive demi mencari sesuatu yang ditugaskan.

Apakah tugasan yang diberikan oleh The Red Queen dalam usaha menyelamatkan manusia sejagat dalam masa 48 jam?? Siapakah sebenarnya The Red Queen dan apakah tujuan sebenar Umbrella Corp.???

Semuanya akan terjawab dalam episod terakhir (Katanya lah... Tapi macam kemungkinan ada episod lain).

Pada saya, cerita ini agak banyak adegan kejut mengejut yang membuatkan saya terkejut secara tetiba dan sebab itulah saya tak main game Resident Evil (Mula-mula main dah terkejut raksasa muncul). Penuh aksi dan jalan ceritanya lebih baik daripada episod-episod sebelumnya dan juga tiket tayangan perdana yang agak menarik jika dilipatkan akan membentuk sebuah pistol.

Berbaloi untuk saksikannya di pawagam?? Bagi mereka yang mengikuti Resident Evil Movie dari yang pertama sehingga terkini, mungkin ini dapat membantu anda memahami pengakhiran dan permulaannya cerita ini dan bagi mereka yang baru pertama kali melihatnya, jika ianya mengikut selera anda, bagus, tapi jikalau tidak, itu pilihan anda.

Selamat menonton!
Kedai : Philtre Coffee
Lokasi : Jalan SS21/35, Damansara Utama

Waktu Perniagaan
8AM - 12AM (Ahad - Khamis)
8AM - 1AM (Jumaat - Sabtu)
Tutup Hari Isnin

Rating : ★★★☆☆
Cara Bayaran : Kiplekash Worth RM100 (2 Kupon RM50 hanya untuk RM70)

Pernahkah anda cuba tempat makan baru tetapi yang berbezanya, Pekedai bekerjasama dengan sebuah pembangun aplikasi yang masih baru lagi di Malaysia untuk membayar tanpa mengeluarkan wang dari dompet anda???

Jawapannya tentulah tidak! Sebelum saya pergi lebih jauh memperkenalkan aplikasi ini, marilah kita mencuba kafe baru, tempat makan baru dan suasana baru yang diperkenalkan bersama dengan aplikasi ini.

Apa yang menariknya tentang Philtre Coffee ini???

Sebelum melangkah post yang pertama untuk tahun 2017, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada GSC (Golden Screen Cinemas) kerana memilih saya sebagai salah seorang pemenang untuk peraduan Star Wars Rogue One Contest di Instagram.

Nak tau apa yang saya menang??? Saksikan sedutan video ringkas nyahkotak di laman Youtube saya



Hadiah Kemenangan : Edisi Terhad Figura Royal Selangor Chirrut Imwe
Dihadiahkan Oleh : GSC (Golden Screen Cinemas)
Dibuat Oleh : Royal Selangor
Harga Kemenangan : RM1200
No Edisi Terhad : 523/5000
Watak Star Wars : Chirrut Imwe

Segalanya bermula dengan sebuah kontest di Instagram GSC yang memerlukan anda menghabiskan RM35 untuk 2 tiket Star Wars dan menaikmuat gambar kreatif serta ayat kreatif pada hari yang sama.

Syukur alhamdulillah kehadrat Illahi di atas hadiah kemenangan penutup tahun 2016.

Apa yang ada dalam kotak?? Seperti yang anda lihat di dalam video di atas, 1 kad khas pengesahan tulen edisi terhad daripada Royal Selangor, 1 figura edisi terhad Chirrut Imwe, dan 2 kad tambahan pengenalan Royal Selangor dan Star Wars di dalam 1 kotak kemasan yang memuaskan.

Beberapa gambar dibawah untuk lebih jelas bagaimana rupa figura edisi terhad ini serta apa yang disertakan sekali dalam kotak ini.



Oh ya, hanya 5000 unit sahaja dikeluarkan tahu!!!

Sanggupkah anda menghabiskan RM1200 hanya untuk 1 figura edisi terhad sebegini?? Jikalau anda seorang peminat tegar kipas susah mati yang memang mengumpul barangan edisi terhad Star Wars, jawapannya tentu YA!!

Edisi Terhad No 523/5000

Tapi seperti saya, jawapannya tentu sekali kena penggal leher dan berpuasa sebulan makan meggi je menangis tak berlagu memikirkan bagaimana nak dapatkan semula wang itu.

Banyak lagi sebenarnya keluaran edisi terhad daripada Royal Selangor namun apakan daya, saya hanya ada 1 sahaja dan kalau diberi peluang untuk membuat lagi nyahkotak dan pandangan saya untuk barang-barang Star Wars lain, apa salahnya kan... hehehehe...

Apa-apapun, 2016 adalah tahun yang terbaik! Diakhiri dengan kemenangan yang agak mahal untuk diperolehi.

Tahun 2015, jodoh kemenanganku dengan kontest CIMB menang hadiah Cufflink Star Wars dari Royal Selangor, dan tahun 2016 pula hadiah Royal Selangor lagi. Adakah jodohku dengan Royal Selangor??? Kita tengok bagaimana 2017 pulak bakal beralu.

Lazada

Lazada Malaysia
Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

BM
Semua penulisan & post adalah bertujuan perkongsian bersama. Segala gambar & gaya penulisan diambil dari sumber² yang dikreditkan bersama atau atas penulisan penulis sendiri. Sebarang penyalahgunaan, ketidaktelusan & pengambilan gambar untuk kegunaan lain tanpa kebenaran penulis, penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang tindakan undang-undang yang akan diambil kepada mereka yang berkenaan.

BI
All of the articles, stories, info and materials are either taken from other website, blog, and other sources or self-wrote... Any sharing of this info is allowed but with the consent of this blog writer. Any misused, misguided, mischief articles taken from this blog without writers permission is prohibited. Admin and writer will not be responsible for any legal action taken by the authorities to those who concerns.