Assalammualaikum dan salam perkhabaran dari blog yang bersawang

Baru-baru ini, Lazada dengan seikhlas hatinya telah memberi peluang kepada saya untuk bukan sahaja mencuba sehelai dua, tetapi, 1 pack Mamypoko Size S (84keping) jenis tape untuk kegunaan satu-satunya anak perempuan kesayangan saya, Khalisha Ali.

Oh ya, saya lupa nak beritahu anda semua yang saya sebenarnya dah kahwin tau dan ada anak seorang yang baru sahaja berumur 4 bulan.
Alia dan Pampers MamyPoko (Nampak tak ada 1 garisan biru?? Nak tahu apa dia?? Baca selanjutnyaaaaa)

Tanpa membuang masa, jom kita tengok apa yang bestnya pampers Mamypoko Airfit ni sampaikan Alia pun gembira, inikan pula kami mama dan ayahnya kannnn.....

No. 1 Pilihan mak, mama, umi, mummy dan seangkatannya di Jepun Tau!!!

Tak percaya?? Cubalah beli, cuba, try dan pakai dengan klik pautan di bawah dan baca selanjutnya pos ini jikalau anda mahukan keselesaan untuk bayi anda semua!


p/s : Pampers tu siap design Winnie the Pooh lagi tau!

Apa istimewanya pampers ini berbanding dengan jenama lain??? Anda semua mesti nak tahu kan, manala tahu... Secara tiba-tiba nak terbeli untuk anak sendiri pulak kannnn... Since teman ni enginuer, rugila tak guna segala jenis skill untuk kasi post ni menarik hati para ibu bapa, ayah mak, mama papa semuanyaaaa...

Jom saya terangkan secara terperinci serba sedikit untuk menarik perhatian anda semua

MamyPoko Air Fit
1. Bahan Lembut berudara
2. Sangat lembut dan bagus untuk kulit bayi yang halus.
3. Mengikut bentuk pinggul dan pinggang bayi dengan selesa
4. Regangan lembut yang membantu meliputi tanpa rasa ketat

MamyPoko Pants Air Fit
1. Ruang udara yang lebih muat dan padat.
2. Membekalkan keselesaan dan kelembutan di sekeliling kaki dan pinggan seterusnya menghalang kebocoran
3. Rasa udara yang selesa membolehkan bayi bergerak secara bebas.

Tetapi... Ada beberapa perkara yang anda takkan tahu kecuali setelah mencubanya pada anak anda sendiri. Apakah itu???

TANDA BIRU DITENGAH PAMPERS

kenapa dengan tanda biru ni?? Untuk pengetahuan anda semua, kebiasaannya bila anak anda kencing, kita kurang peka mahupun kurang perasan akan keadaan itu.

Selalunya, kita hanya akan perasan apabila pampers itu sudah berat, atau anak anda sudah mula menangis kecomelan keranan kencing.

Tetapi dengan MamyPoko AirFit, anda akan lebih mudah untuk tahu bila nak tukar lampin anak.


TAHAN SEHINGGA 12 JAM

Semestinya keselesaan berpanjangan itu lebih nikmat kerana anda tak perlu nak susah payah dalam sehari menukar lebih 3 kali lampin dan pampers anak anda.

Dengan Mamypoko AirFit, percayalah! Keselesaan, kegembiraan, dan keriangan anak anda serta mata panda anda dapat dijaga bersama penuh kasih sayang!

Tengoklah ragam Alia bersama pampers MamyPokonya!!!

Jadi apa lagi!! Janganlah tunggu lama-lama untuk memberi keselesaan yang berpanjangan kepada anak-anak anda semua dan jadikanlah MamyPoko sebagai pilihan NO. 1 anda!

P/S
Tahukah anda lazada sekarang ini sedang membuat jualan promosi untuk Pampers jenama MamyPoko dengan harga yang berpatutan dan lebih murah dari luar??

Tak percaya?? Tengoklah link dibawah

Lazada Sale MamyPoko : http://ho.lazada.com.my/SHJVbi



Tahukah anda Xiaomi Redmi Note 3 dengan kuasa SNAPDRAGON , Kamera Hadapan 5MP dan juga 16MP kamera belakang, pastinya gambar yang diambil setanding jenama telefon pintar yang lain?

Mari sini teman buktikan dengan beberapa gambar berdasarkan tema tertentu.
Xiaomi Redmi Note 3 "A Malaysian Pride : Perbadanan Putrajaya"
Sekarang, kita akan tengok pula bagaimana gambar yang berbeza mengikut tema pattern / tiles dan gambar depth of field.

Terima kasih diucapkan kepada Xiaomi Malaysia diatas peluang ini sebagai salah seorang daripada pengguna terawal set Antarabangsa Xiaomi Redmi Note 3 dengan bateri berkapasiti 4000mAh.

Tentu anda semua akan tertanya-tanya, sejauh mana kapasiti bateri 4000mAh?
Jom tengok selingan Timelapse yang ditangkap menggunakan Xiaomi Redmi Note 3 pada bateri 40%

p/s - Time lapse selama 37 saat hanya menggunakan kapasiti bateri kurang dari 5%

Tapi, percayakah yang sebagai pengguna pertama di Malaysia, Xiaomi Redmi Note 3 boleh bertahan selama hampir 5 HARI tanpa penggunaan yang terlalu berat manakala dengan penggunaan yang kerap, ianya boleh bertahan sehingga hampir 2 HARI!!

Tak Percaya?? Ini buktinya.

Carta penggunaan bateri dapat dilihat melalui kadar penggunaan
Jadi, apakah rahsianya sehingga bateri Xiaomi Redmi Note 3 boleh bertahan selama ini??

Redmi Note 3 - 4 Hari 9 Jam Ketahanan Bateri

1. Hanya menggunakan WiFi selepas jam 8 malam ke atas (YouTube, Facebook & Lain-lain)
2. Tiada penggunaan data sepanjang 12 jam waktu bekerja
3. 4 Hari 9 Jam tanpa cas semula dengan melayan video-video definisi tinggi di YouTube menggunakan WiFi
4. Baki bateri 3% (2 Jam 9 Minit masa kecemasan diberikan)


Apakah yang akan terjadi pula jikalau penggunaan yang kerap digunakan?

Kadar penggunaan bateri xiaomi redmi note 3 yang kerap
Redmi Note 3 - 1 Hari 14 Jam Ketahanan Bateri

1. Data internet dibuka sepanjang masa (Diselang-seli penggunaan WiFi di rumah)
2. Facebook, twitter, 9Gag, WebBrowser, Astro On The Go & kamera sepanjang hari bekerja.
3. Penggunaan WiFi untuk menonton video definisi tinggi
4. GPS diselang-seli kerana penggunaan Google Maps
5. Baki 3% dengan paparan masa kegunaan kecemasan 2 jam 9 minit


Jikalau anda seorang pengguna data internet, gamers yang tegar, ketahanan bateri sehingga hampir 2 hari pasti menjadi pilihan seisi keluarga. 

Dan jikalau anda bukan pengguna yang tegar, kurang menggunakan data sebaliknya menggunakan WiFi sahaja ketika pulang rumah, saya syorkan, Redmi Note 3 ini, perlu menjadi milik anda!

Ketahanan bateri sudah, apakah kelebihan lain yang terdapat pada Xiaomi Redmi Note 3 ni???

Ingin ketahui kelebihan lain, pastikan anda menunggu dan membaca post seterusnya kerana biar gambar berbicara!
Tahukah anda Honor 5X dapat bertahan selama 5 hari tanpa perlu dicas?

Tak percaya? Mungkin gambar, penerangan dan review yang seterusnya mampu membuatkan anda teruja dan seterusnya memilih untuk terus membeli dan menjadi pemilik Honor 5X.
Mungkin ada antara anda semua akan tertanya, bagaimana Honor 5X boleh bertahan selama ini?? Jom tengok dulu gambar dibawah dan saya akan menerangkan 1 persatu bagaimana Honor 5X mampu mencapai ketahanan bateri yang agak lama.
Sejarah ringkas penggunaan bateri boleh diketahui dan seperti di atas, baki penggunaan 9 jam dapat dilihat.
Jadi, apakah yang membuatkan Honor 5X untuk bertahan selama ini?? Jom tengok apa yang ingin saya huraikan kelebihan Honor 5X dan juga fungsi kamera yang agak menarik untuk seorang yang bergelar jurugambar seperti saya.
Anda peminat Honor & Huawei??

Tahukah anda Honor terbaru telah muncul dalam keluarga mereka yang dilahirkan dengan panggilan 
"Honor 5X"

Pasti anda semua tak tahu dan dengan rela hati, terpaksalah saya menyebarkan berita terbaru yang bakal membuatkan setiap pengguna telefon pintar ingin mencubanya dan lebih tepat lagi, memilikinya! 

Tetapi... Sebelum kita kenal lebih dekat lagi dan jatuh cinta padanya, jom tengok bagaimana rupa Honor 5X yang dilahirkan dengan wajah dan personaliti terbaru.

Harga : RM 899
Jenama : Honor 5X
Warna yang ditawarkan : Kelabu / Hitam / Emas
Jualan Seterusnya : 1 Mac 2106 (3:08 PM)
 


Suka??
Jom tengok apa yang ditawarkan oleh Honor pada rangkaian keluarga telefon pintar mereka yang terbaru


Nak tau banyak lagi kelebihan Honor 5X??? 
Nantikan review seterusnya mengisahkan Aku & Honor 5X

Untuk mereka yang ingin membeli Honor 5X, bolehla melayari link dibawah

Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

BM
Semua penulisan & post adalah bertujuan perkongsian bersama. Segala gambar & gaya penulisan diambil dari sumber² yang dikreditkan bersama atau atas penulisan penulis sendiri. Sebarang penyalahgunaan, ketidaktelusan & pengambilan gambar untuk kegunaan lain tanpa kebenaran penulis, penulis tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang tindakan undang-undang yang akan diambil kepada mereka yang berkenaan.

BI
All of the articles, stories, info and materials are either taken from other website, blog, and other sources or self-wrote... Any sharing of this info is allowed but with the consent of this blog writer. Any misused, misguided, mischief articles taken from this blog without writers permission is prohibited. Admin and writer will not be responsible for any legal action taken by the authorities to those who concerns.